Ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Focus fm 103.6 και στο Δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, το πρωί της Τετάρτης 07/03/2018, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος.
Αντικείμενο της συζήτησης η Βορειοανατολική Χαλκιδική και ο Δήμος Αριστοτέλη.
Ο κ. Βαλιάνος υποστήριξε οτι η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει τεράστιες δυνατότητες ώστε να καταστεί ένας πρότυπος τουριστικός προορισμός , αφού διαθέτει φυσική ομορφιά , πολιτιστική κληρονομιά , ιστορικό ενδιαφέρον και φυσικά τα δύο σπουδαία brand names που λέγονται Αριστοτέλης και Άγιο Όρος.
Τόνισε οτι στην περιοχή μπορούν να συνυπάρξουν όλες οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες και μάλιστα κατά τρόπο που να αλληλοσυμπληρώνονται και όχι να αλληλοαναιρούνται.
Παρατήρησε την υστέρηση στην ολοκλήρωση των υποδομών στην περιοχή ενώ απέδωσε την καθυστέρηση για το έργο του λιμανιού της Ουρανούπολης στην αβελτηρία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (κύριο του έργου) και στην έλλειψη πίεσης από την πλευρά του Δήμου.
Tέλος επισήμανε ότι όσοι υποστηρίζουν οτι πρέπει να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της περιοχής , το οποίο περιλαμβάνει όλες τις οικονομικές εκμεταλλεύσεις (τουρισμό , υλοτομία , κτηνοτροφία , γεωργία κλπ) προφανώς όμως και τη μεταλλευτική επένδυση, θα πρέπει να προτείνουν και να εκτελέσουν ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο , κάτι που δεν υφίσταται μέχρι σήμερα.