Ύστερα από ενέργειες του Δήμου Πολυγύρου, που ξεκίνησαν το 2015, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συνδημότες μας το Προεδρικό Διάταγμα 17/2018, που ορίζει τη δημιουργία Λιμενικού Ταμείου, στην περιοχή του Δήμου Πολυγύρου, στο οποίο μεταβιβάζεται πλέον όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του Κεντρικού Λιμενικού Ταμείου Χαλκιδικής, για τη συγκεκριμένη περιοχή (σκάλα Γερακινής, χερσαίοι χώροι κ.λ.π). Κατά την προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να ορισθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο και θα αναλάβει τη λειτουργία του.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κος Αστέριος Ζωγράφος τόνισε.
«Μετά από συντονισμένες προσπάθειές μας, πετύχαμε την ίδρυση και λειτουργία Λιμενικού Ταμείου, το οποίο πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα σε ότι αφορά την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και την παράλληλη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πέρα από τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτά πλέον ο Δήμος Πολυγύρου.
Με τον ορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου, θα συνεχισθούν οι προσπάθειες για την υλοποίηση των στόχων και των ευεργετημάτων που μας παρέχει η ίδρυση ενός τέτοιου Ταμείου».