Σωστή διατροφή δεν σημαίνει άγευστη διατροφή. Υπάρχουν τροφές που κλείνουν μέσα τους ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός σου για να λειτουργήσει σωστά και παράλληλα έχουν υπέροχη γεύση.

Για να αυξήσουμε τις καύσεις του οργανισμού μας κατά τη διάρκεια της ημέρας χρειαζόμαστε συχνά γεύματα και σνακ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτωχά σε θερμίδες: τροφές που μας χαρίζουν ενέργεια, μειώνουν το αίσθημα της πείνας και βάζουν φωτιά στον μεταβολισμό μας, περιέχοντας λιγότερες από 50 θερμίδες.

Ακολουθούν 10 τροφές των οποίων η λίστα με τα πλεονεκτήματα είναι μεγάλη και η θερμιδική τους αξία μικρή.

Φακές: Δύο κουταλιές της σούπας φακές περιέχουν 28 θερμίδες, 2 γραμμάρια φυτικών ινών και 2.2 γραμμάρια πρωτεϊνών. Πρωτεΐνες και φυτικές ίνες δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό που μειώνει το αίσθημα πείνας. Μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε φακές στη σαλάτα σας.

Λαχανίδα: Μια από τις τροφές που έρχεται κατευθείαν από τη φύση και είναι πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και «φτωχή» σε θερμίδες. Μισό φλιτζάνι περιέχει 17 θερμίδες. Πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Καρότα: Με περίπου 22 θερμίδες ανά μισό φλιτζάνι, τα καρότα είναι ιδανική επιλογή αν θέλετε ένα σνακ που θα μειώσει το αίσθημα πείνας, θα αυξήσει τις καύσεις και θα είναι ευεργετικό για τον οργανισμό. Τα καρότα βοηθούν στην καλή υγεία των ματιών, είναι σημαντική πηγή φυλλικού οξέος, βιταμίνης Α,C, K και Β6.
Αγγούρι: Ένα μέτριο αγγούρι αποδίδει περίπου 36 θερμίδες. Μπορεί να συνοδευτεί με γιαούρτι και να αποτελέσει ιδανική επιλογή για σνακ. Το αγγούρι δεν περιέχει λιπαρά και είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου, φωσφόρου, βιταμινών Α, C και Κ.
Ντομάτα: Μια μέτρια ντομάτα (120 γραμμαρίων περίπου) αποδίδει 22 θερμίδες. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμίνης C και Κ και καλίου. Μειώνει τη χοληστερόλη.
Μανιτάρια: Αποδίδουν περίπου 15 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Δεν περιέχουν λιπαρά και είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών: περιέχουν κάλιο, νιασίνη, φώσφορο, βιταμίνη D και σελήνιο.
Φράουλες: Ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει περίπου 46 θερμίδες. Ένα φρούτο που αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης C, καλίου και ασβεστίου.
Ακτινίδιο: Ένα ακτινίδιο αποδίδει περίπου 45 θερμίδες. Εχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης C και Α. Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και κάνει το δέρμα να δείχνει πιο λαμπερό. Περιέχει ακόμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Λάχανο: Το φλιτζάνι περιέχει 22 θερμίδες περίπου. Πηγή αντιοξειδωτικών, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, θειαμίνης, βιταμίνης Κ και Β6.
Μύρτιλα: Μισό φλιτζάνι αποδίδει περίπου 42 θερμίδες. Μια τροφή πλούσια σε βιταμίνη C, Ε, Β-καροτίνη, φώσφορο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες και φτωχή σε λιπαρά και θερμίδες.