Το απόγευμα του Σαββάτου από ανατροπή -έξω από τα Αρχαία Στάγειρα- φορτηγού της Eldorado Gold, που μετέφερε απόβλητα από την Ολυμπιάδα στο φράγμα του Κοκκινόλακα, διέρρευσαν   δεκάδες τόνοι αποβλήτων στο δρόμο.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος προκειμένου να συλλέξουν δείγματα του υλικού αλλά και να απομακρύνουν τα απόβλητα που έπεσαν στα πρανή του δρόμου.

Ήδη εξετάζεται αν ήταν νόμιμη εκ μέρους  της εταιρείας η μεταφορά αποβλήτων με αυτό τον τρόπο  ή θα έπρεπε να τηρηθούν  συγκεκριμένες προδιαγραφές .

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν καθώς το ατύχημα αυτό θυμίζει παρόμοιο που συνέβη στην Ρεντίνα στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013 όταν και πάλι φορτηγό της Ελληνικός Χρυσός που μετέφερε  συμπυκνώματα μετάλλων υπέστη ατύχημα και το υλικό διέρρευσε στο δρόμο.

Αμέσως μετά το ατύχημα πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, ο Αστυνομικός Διευθυντής και οι επιθεωρητές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για το ζήτημα έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Πηγή:stokokkino.gr