48ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης ‘Ο ΣΙΘΩΝ’ προκηρύσσει τον 48ο κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, στην Νικήτη Χαλκιδικής το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018.
Είναι πλέον γνωστό στο πανελλήνιο ότι η εκδήλωση αυτή είναι μια προσπάθεια διάδοσης του πραγματικού αθλητικού ιδεώδους μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού, έτσι όπως μας το κληροδότησαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

Διεξαγωγή αγώνα-κανονισμοί

Οι κολυμβητές θα διανύσουν την απόσταση των 26 Κm από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στην Νικήτη της Σιθωνίας χωρίς την χρήση πτερυγίων ή άλλων βοηθητικών μέσων πλεύσης. Για την ασφάλειά τους θα συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία. Στις βάρκες συνοδείας επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι δύο συνοδοί.
Η εκκίννηση του αγώνα θα δοθεί στις 8 : 00 το πρωί του Σαββάτου από το ξενοδοχείο “Παλλήνη” στην Κασσάνδρα. Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον εξήντα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής-αιτήσεις

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εφόσον έχουν ολοκληρώσει στο παρελθόν κολυμβητικό αγώνα τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται σε 20 κολυμβητές.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη την συνημμένη αίτηση ηλεκτρονικά στο email: toronaiosdiaplous@gmail.com ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση : Ε.Ε.Ν.Ν. ‘Ο ΣΙΘΩΝ’, Νικήτη Χαλκιδικής, Τ.Κ. 63088, υπ’ όψιν κ. Βασιλικού Τριανταφυλλιάς. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων είναι 15η Μαΐου.
Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων ξεπερνά τις 20, η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή, με γνώμονα την προαγωγή του διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα αλλά και δίνοντας έμφαση στην εντοπιότητα, την ανάλογη κατανομή των συμμετεχόντων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, όπως και στα δύο φύλα, καθώς και την εμπειρία των αθλητών.

Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής είναι 150 € και καλύπτει κάποια από τα έξοδα του αγώνα, διαμονή δύο διανυκτερεύσεων για τον αθλητή και ΕΝΑ συνοδό.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Την Παρασκευή 13 Ιουλίου θα διεξαχθεί ενημερωτική συγκέντρωση όπου θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις σε αθλητές και συνοδούς. Θα ακολουθήσει εκδήλωση παρουσίασης των αθλητών στην παραλία της Νικήτης. Η παρουσία και στις δύο εκδηλώσεις είναι υποχρεωτική.

Το Σάββατο 14 Ιουλίου, μετά τη λήξη του αγώνα θα ακολουθήσει τελετή λήξης και απονομής των επάθλων. Στο συγκεκριμένο αγώνα όλοι οι αθλητές θεωρούνται νικητές και βραβεύονται με ένα στεφάνι ελιάς

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων
Η λίστα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί μέχρι τις 30 Μαίου 2018. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους εντός δέκα ημερών, αποστέλοντας στις παραπάνω διευθύνσεις πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που να δηλώνει ότι είναι σε θέση να κολυμπήσουν, καθώς και να καταβάλουν το κόστος της συμμετοχής τους, μέχρι μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

E.E.N.N. O ΣΙΘΩΝ οι αιτήσεις εδώ

Υπεύθυνη Ομάδα για την διεξαγωγή του Διάπλου

Η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης ο Σίθων διοργανωτής του Διεθνούς Κολυμβητικού Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου , αποφάσισε να ορίσει υπεύθυνη ομάδα που θα έχει όλη την αρμοδιότητα διεξαγωγής του.
Τα άτομα που ορίσθηκαν είναι:
Κούρα Κωνσταντίνα Διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΙΘΩΝ επι σειρά ετών και τερμάτισε ως κολυμβήτρια στον αγώνα.
Βασιλικού Τριανταφυλλιά ,Διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΙΘΩΝ και επί σειρά ετών ενεργό μέλος
Μητσιάρα Σόνια Μέλος του Συμβουλίου της Δημοτικής
Κοινότητας Νικήτης και επί σειρά ετών ενεργό μέλος, γραμματέας και αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ε.Ε.Ν.Ν. Ο ΣΙΘΩΝ
Η επιτροπή αγώνα θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την διοργάνωση και την παρακολούθηση του φετινού αγώνα.