“Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ν.Προποντίδας.”

Ο Δήμος Προποντίδας  στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάπτυξη της δημοτικής κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων κατοίκων ξεκινάει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ν. Προποντίδας.

Η δομή έχει ενταχθεί στο Π.Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020 (Απόφαση ένταξης πράξης 6879/10.10.2016) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για το λόγο αυτό προσλήφθηκαν μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ δύο υπάλληλοι οι οποίοι ανέλαβαν υπηρεσία από την 1η Μαρτίου.
To Κοινωνικό Παντοπωλείο διασφαλίζει τη σταθερή τροφοδοσία 200 περίπου οικογενειών και διαθέτει τα προϊόντα στους ωφελούμενους της δομής με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπειά τους. Στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου απασχολείται το απαιτούμενο προσωπικό, μία κοινωνική λειτουργός και ένα άτομο ως βοηθητικό προσωπικό όπου μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία του.