Με σκοπό να γνωρίσουν την ιστορία και την παράδοση του τόπου δύο ακόμη σχολεία πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου (Οικεία Καραγκάνη).
Το 1ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου επισκέφτηκε το Μουσείο τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί την φετινή χρονιά με τίτλο «Ο κόσμος είναι μια γιορτή». Τα νήπια συνόδευσαν η Διευθύντρια του νηπιαγωγείου, Θεανώ Βασιλειάδου, και η νηπιαγωγός, Μαρία Παρδάλη, που μαζί με τους γονείς των παιδιών ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου.


Σήμερα Τρίτη 20 Μαρτίου στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου βρέθηκαν οι μικροί μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου με τις εκπαιδευτικούς, Ειρήνη Τζίκα και Ερασμία-Στέλλα Νικολακάκη.

Τα παιδιά είδαν διάφορα αντικείμενα του χθες και έμαθαν για την ιστορία τους, είδαν από κοντά πως ήταν διαμορφωμένο εσωτερικά ένα αστικό σπίτι του 19ου αιώνα και έμαθαν για τον τρόπο που ντύνονταν άνδρες και γυναίκες την εποχή εκείνη, μιας και σε διάφορα σημεία του μουσείου εκτίθενται αυθεντικές στολές της ευρύτερης περιοχής του Πολυγύρου.


Την ξενάγηση έκαναν τα μέλη του Δ.Σ. του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης, με την εθελοντική προσφορά και φροντίδα των οποίων λειτουργεί το μουσείο ενώ η κ. Μέμη Κατερτζή διάβασε το παραμύθι «Το δέντρο που έδινε».


Η Πρόεδρος του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης», Ιφιγένεια Κυριάκου, όπου ανήκει το Λαογραφικό Μουσείο, ευχαριστεί για ακόμη μία φορά τις γυναίκες του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου για την συνεχή προσφορά τους στο Λαογραφικό Μουσείο αποδεικνύοντας καθημερινά τι σημαίνει κοινωνική αλληλεγγύη, ομαδική δουλειά αλλά και αγάπη προς τον τόπο. Συγχαίρει τις εκπαιδευτικούς για το συνεχές και εξαιρετικό έργο τους.