Τα φώτα για μία ώρα, από τις 8.30 μ.μ έως τις 9.30 μ.μ., καλούνται να σβήσουν το Σάββατο (24 Μαρτίου) οι πολίτες, συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης», μία παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, αλλά και γενικότερα υπέρ της προστασίας της φύσης.
Εμβληματικά μνημεία, ανάμεσά τους και η Ακρόπολη, θα βυθιστούν στο σκοτάδι το Σάββατο κατά τη διάρκεια της «Earth Hour», η οποία ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϊ και πλέον διοργανώνεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους της απορρύθμισης του κλίματος
Από το Empire State Building, τον Πύργο του Άιφελ και το Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου, το Big Ben και το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο, στις 8.30 μ.μ. τοπική ώρα πολλά κτήρια και μνημεία σε όλον τον κόσμο θα βυθιστούν στο σκοτάδι επί μια ώρα.
Φέτος, οι διοργανωτές επιθυμούν πέρα από το μήνυμα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, να καλέσουν σε δράση υπέρ της προστασίας της φύσης, τη στιγμή που αρχίζει στην Κολομβία η σύνοδος των ειδικών της Διακυβερνητικής Πλατφόρμας για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστήματος (IPBES).
με πληροφορίες από AFP