Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών «ΠΛΕΥΣΗ» διοργανώνει στο δημοτικό θέατρο Νέων Μουδανιών στη μνήμη της καθηγήτριας πιάνου Γεωργία Δαμούζη στις 12 και 13 Απριλίου 2018 τον Πρώτο Διαγωνισμό Πιάνου «Γεωργία Δαμούζη».

Στο διαγωνισμό θα μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά από 6 έως 17 ετών και έχει σκοπό να δώσει στους μικρούς πιανίστες την ευκαιρία να δείξουν τo ταλέντo τους μπροστά στο κοινό και στην αξιόλογη κριτική επιτροπή.

Οι σπουδές στο πιάνο είναι μακροχρόνιες και ένας διαγωνισμός δίνει κίνητρο στα παιδιά να μην σταματούν την προσπάθεια και πάντα να αγωνίζονται για το καλύτερο.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο διεθνούςφήμης σολίστας Βαλέριαν Σιουκασβίλι

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και την International Cultural Federation 21st century(ICF). Διεξάγεται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου Γεωργίας Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο διεθνούςφήμης σολίστας Βαλέριαν Σιουκασβίλι.
Διευθυντής οργανωτικής επιτροπής : Αθανάσιος Παπαγεωργίου.
Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ζιζή Νασκιντασβίλι.

Οι κατηγορίες που συμμετέχουν είναι: Junior μέχρι 7 ετών, Α κατηγορία 8 και 9 ετών, Β κατηγορία 10-12 ετών, Γ κατηγορία 13-15 ετών, Δ κατηγορία 16 και 17 ετών. Θα δοθούν βραβεία και έπαινοι. Θα υπάρξουν ειδικά βραβεία από τον κο. Σιουκασβίλι και την ICF.

Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για το κοινωνικό παντοπωλείο Νέων Μουδανιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Ζιζή Νασκιντασβίλι στα τηλ: 6993728216 email: pianodamouzi@hotmail.com

Ποια ήταν η αείμνηστη Γεωργία Δαμούζη

Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 6 ετών στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Σε ηλικία 16 ετών μετά τον επαναπατρισμό της, έπειτα από εισαγωγικές εξετάσεις, συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με την καθηγήτρια Εριφύλη Γαϊτάνου. Το Πτυχίο Πιάνου το πήρε στην Αθήνα στο Ωδείο Α. Λαλαούνη με καθηγητή τον Γιώργο Δασκούλη. Ακολούθησαν τα Πτυχία θεωρητικών: Αρμονίας, Ωδικής, Αντίστιξης, Φούγκας, Ενοργάνωσης.
Δίδασκε από το 1979 έως και τον Ιούνιο του 2015 σε διάφορα Δημοτικά και Ιδιωτικά Ωδεία της Ελλάδος. Παράλληλα δημιούργησε και διηύθυνε την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Φαρσάλων από το 1992-1997 και από το έτος 1998 έως το 2015 την παιδική χορωδία του Ωδείου Ζ. Φωτιάδη στα Ν. Μουδανιά. Οι εν λόγω χορωδίες είχαν στο ενεργητικό τους πολυάριθμες συμμετοχές στις διοργανώσεις των συγκεκριμένων Ωδείων σε εκδηλώσεις σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο με εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος.
Από το 2000 έως το 2005 είχε την συνοδεία στο πιάνο της Μικτής Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κληγένης» με έδρα την Ιερισσό Χαλκιδικής, που πραγματοποίησε αξιόλογες εμφανίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Η εμπειρία της στις συνοδείες (βιολί, κλαρινέτο, σαξόφωνο, κιθάρα, κλασικό τραγούδι) βοήθησε πάρα πολλούς σπουδαστές να πετύχουν τους στόχους τους είτε σε διαγωνισμούς, είτε σε πτυχιακές ή διπλωματικές τους εξετάσεις.
Προετοίμαζε και οδήγησε πολυάριθμους μαθητές στα μαγευτικά μονοπάτια της Μουσικής, καθώς με την βοήθειά της ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους είτε με απόκτηση πτυχίων και διπλωμάτων, είτε με την εισαγωγή τους στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κέρκυρα.

*Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
*Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη