Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Βίτσας πρόσθεσε επίσης πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχει ψηφιστεί νέος νόμος για την επιτάχυνση και οργάνωση της διαδικασίας απονομής ασύλου.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το προσφυγικό εθνικό ζήτημα που χρειάζεται εθνική γραμμή και προανήγγειλε επίσκεψη στην Τουρκία για επαφές με τον Τούρκο ομόλογό του, καθώς οι αναγκαστικές επιστροφές είναι δύσκολες. «Θα πάρουμε επιπλέον μέτρα», είπε και επεσήμανε την ανάγκη να απαιτήσουμε ως χώρα κοινούς μηχανισμούς ασύλου σε σχέση με ΕΕ, μεγαλύτερη βοήθεια σε προσωπικό και να δοθούν λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, έκανε ακόμη γνωστό πως θα κατατεθούν νομοθετικές παρεμβάσεις που θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Στόχος είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει περισσότερες αρμοδιότητες στην αντιμετώπιση του προβλήματος και προς τούτο έχει ήδη γίνει μια πρώτη συζήτηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

Για «κούφιες υποσχέσεις» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ και κάλεσε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να στείλει μήνυμα -μέσω διαφημιστικής καμπάνιας- ότι η Ελλάδα δεν είναι ικανή να φιλοξενήσει άλλους μετανάστες.

Πηγή: iefimerida.gr