Ο Νέος ΠΟΝ Καλλικράτειας κατέκτησε τη κούπα του κυπέλλου Χαλκιδικής για τη σεζόν 2017-18 χάρη στο 0-2 επί του Άρη Παλαιοχωρίου.

Το σημερινό τρόπαιο είναι το 6ο στο θεσμό για τη Καλλικράτεια μετά από 13 συμμετοχές και πλέον θα εκπροσωπήσει τη Χαλκιδική στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους κόκκινους καθώς στη πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 13′ ο Κομνηνάκης άνοιξε το σκορ με ψηλοκρεμαστή λόμπα και το κακό υπολογισμό της μπάλας από το Καρακούτση. Από εκεί και πέρα στο πρώτο μέρος δεν πραγματοποιήθηκαν πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες με τον Άρη να καταγράφει μια απόπειρα όταν ο Σιμόνι στο 43΄ βρέθηκε εντός της περιοχής αλλά τον πρόλαβε ο Σαραγιώτης.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με το σκορ να είναι στο 0-1 και τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες.
Στην επανάληψη η Καλλικράτεια απείλησε και πάλι με τον Κομνηνάκη αλλά το σουτ εντός της περιοχής στο 60′ πέρασε μακριά από την εστία του Άρη. Ο Άρης Παλαιοχωρίου απάντησε στις ευκαιρίες της Καλλικράτειας στο 78′ έπειτα από το γύρισμα του Αγτζίδη και το σουτ του Καρλόπουλου από το ύψος της περιοχής που σταμάτησε στο Μπέλλο. Λίγα λεπτά αργότερα το Παλαιοχώρι κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κουτσάι με τον Μπέλο να λέει ”όχι” στον Καρλόπουλο και να κρατάει το 0-1 για την ομάδα του στο 81′. Στη συνέχεια το Παλαιοχώρι είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία με τον Ιγνατίδη αλλά και πάλι ο Μπέλος απομάκρυνε το πλασέ του τελευταίου.

Το κερασάκι στη τούρτα μπήκε για τη Καλλικράτεια στο 95′ όταν ο Κομνηνάκης έφυγε στη κόντρα και κρέμασε υποδειγματικά τον Καρακούτση για το τελικό 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Με το τελευταίο σφύριγμα η Καλλικράτεια είναι άξια κυπελλούχος Χαλκιδικής, ενώ παρά την ήττα ο Άρης Παλαιοχωρίου έχει τις εντυπώσεις με το μέρος του για τη γενικότερη φετινή του πορεία στη Γ’ Εθνική.

MVP του τελικού ο Κομνηνάκης

Δικαίως πήρε το τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του τελικού ο Γιώργος Κομνηνάκης που με τα δυο του τέρματα οδήγησε τη Καλλικράτεια στη κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, μεγάλο μερίδιο στο τίτλο του MVP δικαιούται και ο Παναγιώτης Μπέλος που κράτησε… όρθια την ομάδα του με την επέμβαση πέναλτι.

Άρης Παλαιοχωρίου 0
Νέος ΠΟΝ Καλλικράτειας 2
Διαιτητές: Σκούτας, Γούτας, Κόστογλου, Παπαδόπουλος (Πολύ καλή παρουσία από τη διαιτητική 4αδα)
Άρης Παλαιοχωρίου(Βελιτζέλος): Καρακούτσης, Τσιντογιάννης, Αγτζίδης, Τσότρας, Δημητρακόπουλος, Αποστόλου, Σκέμπι, Ταϊρης, Ιγνατίδης, Καρλόπουλος, Σιμόνι
Αλλαγές: Μανωλιάς, Κωτάκης
Νέος ΠΟΝ Καλλικράτειας(Αμανατίδης): Μπέλος, Τσίγκας, Ποτουρίδης, Κουτσάι, Σαραγιώτης, Κατσόγλου, Κατσαμακίδης, Νεστορόπουλος, Κομνηνάκης, Μπλέντι, Καραπαύλος
Αλλαγές: Αργυρίου, Ντιαλόσι, Φαιταντζόγλου, Αθανασιάδης.