Οι εθελοντές του Πευκοχωρίου κράτησαν την υπόσχεση τους και σήμερα, καιρού επιτρέποντος, έδωσαν το παρών στον προβλήτα του χωριού τους.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών με ένα κοινό στόχο να αλλάξουν το Πευκοχώρι και να το μεταμορφώσουν σε τόπο που θα τους αρέσει. Να ανεβάσουν την αισθητική του και να γίνει μια περιοχή που θα μπορούν να τη χαρούν 12 μήνες το χρόνο.

Πευκοχώρι: «ΑλλάΖΟΥΜΕ»

Ηη καθαριότητα είναι θέμα παιδείας, μας είπαν οι εθελοντές, και με όπλα τους τα πινέλα και την ισχυρή τους θέληση, σήμερα τελείωσαν το μεγαλύτερο τμήμα της μεταμόρφωσης. Σε συνεργασία με τη Δημοτική αρχή ασχολήθηκαν με τα παρτέρια του χωριού τα καθάρισαν τα φύτευσαν και τα έβαψαν, όμως δεν έμειναν μόνο εκεί. Τα παγκάκια του προβλήτα, τα φωτιστικά του ίδιου χώρου, η παραλία άλλαξε όψη, κάθετοι και κεντρικοί δρόμοι απέκτησαν χαρακτήρα.

Οι εθελοντές του Πευκοχωρίου είναι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους. Το μόνο τους παράπονο ότι θα έπρεπε να ήταν περισσότεροι. Ο ευπρεπισμός του χωριού τους δεν είναι μόνο δική τους υπόθεση, ζητούν λοιπόν μόνο μια ώρα από του συγχωριανούς τους, γιατί μην ξεχνάμε ότι οι παρέες γράφουν ιστορία.

Ο Δήμαρχος εκεί τους γνώρισε έναν – έναν προσωπικά και τους συνεχάρη για την πολύ όμορφη πρωτοβουλία. Στο έργο τους η δημοτική αρχή τους ενίσχυσε με καλλωπιστικά φυτά, χρώματα, υλικά οικοδομών και αναλώσιμα.

Έδωσε δε ο κ.Βασίλης Κυρίτσης την αρμοδιότητα συντονισμού της δράσης εκ μέρους του Δήμου στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Αντώνη Μιχαλάκη και στη Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Παπαδημητρίου.

Η κοινωνία του Πευκοχωρίου δίνει μαθήματα Εθελοντισμού και ο Δήμος Κασσάνδρας τα επικροτεί και τα στηρίζει. «ΑλλάΖΟΥΜΕ» τον τόπο μας.

Πευκοχώρι: «ΑλλάΖΟΥΜΕ»