Κίνδυνος για Ηρακλή; Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης Παλαιοχωρίου, που κατετάγη δεύτερος στον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής, πίσω από τον Γηραιό, κατέθεσε ένσταση εναντίον του επιδιώκοντας να μπλοκάρει τη συμμετοχή του στα play offs ανόδου και να πάρει τη θέση του.
Η διοίκηση του Άρη Παλαιοχωρίου επικαλείται μια συγκεκριμένη διάταξη την οποία ερμηνεύει ως απαγόρευση στον Ηρακλή να διεκδικήσει την άνοδο από τη στιγμή που πέρσι δεν υποβιβάστηκε αγωνιστικά (από τη Super League) και επέλεξε αποφάσισε να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και όχι στο τοπικό.
Η διάταξη αναφέρει:
«Π.Α.Ε., που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί, υποβιβάζεται και έχει την δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί:
α) Είτε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής στην οποία θα δικαιούταν να συμμετάσχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά
β) Είτε στην κατηγορία που δικαιούται να μετέχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, χωρίς δικαίωμα προβιβασμού την πρώτη αγωνιστική περίοδο. Το δικαίωμα προβιβασμού θα αποκτήσει την επόμενη, δεύτερη, περίοδο εφόσον στην πρώτη που θα αγωνισθεί στην αυτή κατηγορία καταλάβει μία από τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας ή του ομίλου της κατηγορίας».
Πηγή: www.sport-fm.gr