Ελλάδα

Νέα εμπλοκή: Η τουρκική ακτοφυλακή προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του λιμενικού

Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος 611 του Λιμεναρχείου της Χίου στην οριογραμμή Χίου – Τσεσμέ με φόντο την διάσωση μεταναστών.

Μία ακόμη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Μ. Τετάρτης την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που βρίσκονταν στο σημείο, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν 40 περίπου άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή.

ια αρκετή ώρα το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.

Ενημέρωση:

Από την πλευρά του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος δεν επιβεβαιώνει την απόπειρα εμβολισμού από το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής, κάτι όμως που έρχεται σε ευθεία αντίθεση σε όσα μετέφεραν στον «π» άτομα που ενεπλάκησαν στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Παρόλα αυτά πηγές του Αρχηγείου επιβεβαιώνουν ότι όντως υπήρξε εμπλοκή με επικίνδυνους ελιγμούς κατά τη διαδικασία περισυλλογής μεταναστών, με σκοπό να εμποδιστεί η όλη επιχείρηση.

πηγή: politischios.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button