Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργείται κατά εννέα αστυνομικών που βρίσκονταν στο Τουρκικό Προξενείο μετά τη νέα έφοδο του Ρουβίκωνα με μπογιές και αντικείμενα.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα εμφανίστηκαν με γιλέκα συνεργείου φτάνοντας στο σημείο με αστικό λεωφορείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Τουρκικό Προξενείο, θα περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο.
Σήμερα, οι τέσσερις ύποπτοι που προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ αφέθησαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι ενοχοποιητικό εναντίον τους.
Το περιστατικό προκάλεσε και την αντίδραση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Η ρίψη χρωμάτων, στο Τουρκικό Προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».
Μέλη του «Ρουβίκωνα», «ανέβασαν» σχετική ανάληψη ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ως λόγο της επίθεσης επικαλέστηκαν την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο Αφρίν της Συρίας.
Μάλιστα, σε σχετικό βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο καταγράφεται ότι χρησιμοποίησαν αστικό λεωφορείο για την μεταφορά τους στο σημείο, φορούσαν φωσφοριζέ γιλέκα και αφού αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί ως στατική δύναμη φρουράς, πέταξαν μπογιές με τα χρώματα της κουρδικής σημαίας εναντίον του κτιρίου του Προξενείου.