Στις εκδηλώσεις αυτές, τα παιχνίδια που διεξάγονται έχουν διασκεδαστικό χαρακτήρα και απώτερο σκοπό τη γνωριμία και εξοικείωση των αυριανών πρωταγωνιστών και των γονέων τους με το λαοφιλές άθλημα.
Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία διοργάνωσης αγώνων επίδειξης με τη συμμετοχή παικτών ακαδημιών ή μαθητών δημοτικών σχολείων σε γήπεδα 11×11, 9×9 ή 7×7, αγώνες γυναικών, βετεράνων, ειδικών μορφών ποδοσφαίρου και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή ατόμων με ειδικές ικανότητες, προσφύγων και κοινωνικών / εθελοντικών φορέων. Πρωταρχικό μέλημα είναι η ενδυνάμωση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθε» και όχι η ανάδειξη νικητή.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα εν λόγω τουρνουά είναι η ύπαρξη ιατρικού δελτίου – ιστορικού για κάθε αθλούμενο μέλος ( ή συναίνεση των γονέων / κηδεμόνων ).
Επιπλέον, θα γίνει προσπάθεια πραγματοποίησης παράλληλων δράσεων, όπως ελεύθερο παιχνίδι σε πλατείες, επισκέψεις σε σωματεία, ιδρύματα, πολιτιστικούς χώρους και φορείς, όπως και εκπαιδευτικά σεμινάρια από επιστημονικούς συνεργάτες της Ομοσπονδίας ή των Ενώσεων.
Στους συμμετέχοντες θα μοιραστεί αθλητικό υλικό ( μπάλες, μπλουζάκια, διακριτικά αγώνων, διπλώματα, σημαίες κ.λπ ).
Καλούνται τα ενδιαφερόμενα σωματεία να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη γραμματεία της Ένωσης, στα τηλέφωνα 23710 22609 ή 6948 362392.