Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Αριστοτέλη θα τρέξει το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Οι δύο θέσεις που εγκρίθηκαν και φέτος αφορούν γυμναστές από το δήμο Αριστοτέλη, και συγκεκριμένα από τη Μ. Παναγία και το Παλαιοχώρι.

«Το πρόγραμμα αφορά όλα τα χωριά του δήμου μας και όλες τις ηλικίες που μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν», αναφέρει η Ελένη Παναγιωτοπούλου, πρόεδρος του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου.

Η κ. Ασημίνα Βλάχου, γυμνάστρια, τονίζει πως στόχος του προγράμματος είναι η καλή ψυχοσωματική κατάσταση όλων, όσοι συμμετέχουν. «Η ευεξία μέσα από τη γυμναστική βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες. Επιπλέον η άσκηση βοηθά στην καθημερινότητα όσων αθλούνται και αυξάνει την ευκινησία τους. Τα αποτελέσματα της γυμναστικής τα βλέπουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες όλοι», επισημαίνει η ίδια.
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και η συμμετοχή των κατοίκων σε διάφορες περιοχές του δήμου δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση.

Συνολικά έχουν καταρτιστεί 20 τμήματα που αποτελούνται περίπου από δέκα άτομα το καθένα. «Ασχολούμαστε με πιλάτες, αεροβική, γιόγκα και ειδικές ασκήσεις για τις πιο μικρές ηλικίες. Στόχος μας είναι να νιώσουν καλύτερα με το σώμα τους οι μεγάλοι και να ασκηθούν οι μικρότεροι. Ο ενθουσιασμός είναι πολύ μεγάλος, όπως ακριβώς και η συμμετοχή», ανέφερε ο γυμναστής Δημήτρης Συκιώτης.
«Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε πάρα πολύ από όλους τους κατοίκους και πολύ περισσότερο τώρα που οι γυμναστές είναι από τον τόπο μας και είναι ακόμη πιο κοντά στους συμμετέχοντες», λέει η κ. Παναγιωτοπούλου.
Τα προγράμματα και τα υποπρογράμματα του «Άθληση για Όλους» στοχεύουν στην ενίσχυση της άθλησης και των ωφελειών της στους πολίτες διαφόρων ηλικιών.