Αρκετά ξεκάθαρο, πλέον, το τοπίο στη δεύτερη κατηγορία καθώς η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί και απομένουν τα play-off και play-out για να είναι ολοκληρωμένη η εικόνα.
Βόρειος όμιλος
Ελπίδα Βραστών και Χολομών Ρ/Π ανέρχονται στην Α’ Κατηγορία και μεταξύ τους θα μονομαχήσουν για το τίτλο του πρωταθλητή στο Βόρειο όμιλο, με πλεονέκτημα έδρας της Ελπίδας.
Απόλλων Αρναίας και Θύελλα Μεταγγιτσίου, με πλεονέκτημα έδρας του Απόλλωνα, είναι το ζευγάρι που θα αναδείξει τον τρίτο του ομίλου, ο οποίος θα αντιμετωπίσει σε ουδέτερο γήπεδο, το νικητή του ζευγαριού Ανθεμούντα Γαλάτιστας – Κύπρου Διονυσίου από το Νότιο όμιλο με στόχο τη πέμπτη θέση για την πρώτη κατηγορία.
Νίκη Αμμουλιανής 2016 και Νέμεσις Συκιάς είναι το ζευγάρι των play-out, με πλεονέκτημα έδρας της Νίκης. Ο νικητής του ζευγαριού θα παραμείνει στην Β’Κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα ακολουθήσει τον Ηρακλή Μεγάλης Παναγίας στην Γ’ Κατηγορία.
Νότιος όμιλος
Πρωταθλήτρια στο Νότιο όμιλο είναι η Κρήνη, ενώ ο ΑΟ Χανιώτης πανηγυρίζει την επιστροφή του στην Α’ Κατηγορία, μετά από 26 ολόκληρα χρόνια (τελευταία παρουσία του την περίοδο 1991 – 92).
Ο Ανθεμούς Γαλάτιστας θα αντιμετωπίσει, με πλεονέκτημα έδρας, την Κύπρο Διονυσίου και ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει το τρίτο από το Βόρειο όμιλο για το πέμπτο εισιτήριο της ανόδου στην Α’ κατηγορία.
Στην Γ’ Κατηγορία υποβιβάζονται οι Αετός Ζωγράφου και Παλλήνη Παλιουρίου.