ΚόσμοςΠολιτική

Μακρόν: Θα υπερασπιστούμε την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας αν χρειαστεί

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Ελλάδα έστειλε από το Στρασβούργο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, πιστός στην πάγια θέση της χώρας του για υπεράσπιση των κρατών μελών της ΕΕ απέναντι σε απειλή ή επίθεση της εθνικής τους κυριαρχίας.

«Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας», δήλωσε ο Μακρόν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, για το εάν προβλέπεται από τη πλευρά της Γαλλίας κάποια δέσμευση για την προστασία των ελληνικών-ευρωπαϊκών συνόρων δεδομένης της τακτικής καταπάτησης που γίνεται από πλευράς της Τουρκίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος, αναφερόμενος στο θέμα της άμυνας της κάθε χώρας όταν εκείνη απειλείται, σημείωσε: «η θέση της Γαλλίας είναι πάγια: Η Γαλλία συμπαραστέκεται σε κράτη-μέλη όταν απειλείται η κυριαρχία τους».

Ο Εμανουέλ Μακρόν προσέθεσε πως θεωρεί ότι η κάθε χώρα έχει δικαίωμα στην Άμυνα, έτσι και η Ελλάδα με τη Τουρκία, όπως έχει πει και σε συνομιλίες του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας», τόνισε.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close