ΑθλητικάΕλλάδα

ΝΑΙ από το ΚΑΣ για τα γυρίσματα της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ακρόπολη

Όπως είχαμε γράψει, η Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί στην Αθήνα, για τα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (17-19/04), για να τα playoffs της Euroleague, και οι άνθρωποί της θέλουν να παρουσιάσουν την ιστορία της Ελλάδας στο κοινό της. Για αυτό το λόγο το επίσημο κανάλι της «Βασίλισσας», «Real Madrid TV», έκανε αίτημα στο ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο), προκειμένου να κάνει πάρει άδεια για να κάνει γυρίσματα τριών ωρών μεταξύ 17-19 Απριλίου στην Ακρόπολη.

Το «πράσινο φως» έδωσαν ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στο αίτημα του ισπανικού συλλόγου για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στην Ακρόπολη. Η άδεια αφορά σε κινηματογραφικές λήψεις (γενικά πλάνα χωρίς συμμετοχή προσώπων και κειμένων αφήγησης) διάρκειας τριών ωρών, από 17 έως 19 Απριλίου 2018.

Όπως ειπώθηκε στο ΚΑΣ, είναι ένα από τα πολλά αιτήματα που περνάνε από το Συμβούλιο κάθε χρόνο (πάνω από 100 το έτος), η δε Ακρόπολη, επειδή είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, είναι απαραίτητο να περάσει από ΚΑΣ, όπως ορίζει ο αρχαιολογικός νόμος.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close