Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Ελλάδα έστειλε από το Στρασβούργο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, πιστός στην πάγια θέση της χώρας του για υπεράσπιση των κρατών μελών της ΕΕ απέναντι σε απειλή ή επίθεση της εθνικής τους κυριαρχίας.
«Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας», δήλωσε ο Μακρόν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, για το εάν προβλέπεται από τη πλευρά της Γαλλίας κάποια δέσμευση για την προστασία των ελληνικών-ευρωπαϊκών συνόρων δεδομένης της τακτικής καταπάτησης που γίνεται από πλευράς της Τουρκίας.
Ο Γάλλος πρόεδρος, αναφερόμενος στο θέμα της άμυνας της κάθε χώρας όταν εκείνη απειλείται, σημείωσε: «η θέση της Γαλλίας είναι πάγια: Η Γαλλία συμπαραστέκεται σε κράτη-μέλη όταν απειλείται η κυριαρχία τους».
Ο Εμανουέλ Μακρόν προσέθεσε πως θεωρεί ότι η κάθε χώρα έχει δικαίωμα στην Άμυνα, έτσι και η Ελλάδα με τη Τουρκία, όπως έχει πει και σε συνομιλίες του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπιση της Ελλάδας», τόνισε.