Το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη συμμετείχε στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από 13 έως 15 Απριλίου από το Δήμο Ιωαννιτών και το Υπουργείο Πολιτισμού. Η συνάντηση κινήθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες που πραγματεύτηκαν τις συνέργειες και τις συνεργασίες μεταξύ των οργανισμών, καθώς επίσης και τα διακρατικά και ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και τις πηγές χρηματοδότησης τους. Ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι εξειδικευμένοι σε θέματα πολιτισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεσμικοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και πολλών Δήμων της Ελλάδος προσέφεραν γνώσεις και ιδέες και μετέφεραν καλές πρακτικές.
Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο αλλά και για τον Δήμο μας, το ότι μας δόθηκε το βήμα να παρουσιάσουμε το δικό μας έργο μπροστά σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Σε μια κατάμεστη αίθουσα η πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, κα Παναγιωτοπούλου, ανέπτυξε με λόγο μεστό και κατανοητό τις πρακτικές που εφαρμόζονται από το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο και συγκεκριμένα ανέλυσε το θέμα «Πολιτιστικός Τουρισμός, ορθή πρακτική αξιοποίησης πολιτισμικών πόρων μέσω της τεχνολογίας και του ανθρώπινου δυναμικού των Νομικών Προσώπων των Δήμων».

Η κα Παναγιωτοπούλου μεταξύ άλλων σχολίασε σχετικά “Πιστεύουμε βαθιά στα οφέλη της συνεργασίας και ελπίζουμε αυτό το συνέδριο να είναι μόνο η αρχή της ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των πολιτιστικών φορέων, είμαστε θετικοί σε κάθε καλή προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση του πολιτισμού.
Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με πολλούς εκπροσώπους φορέων και ξεκινάμε δυναμικά θέτοντας ένα καινούργιο στόχο, η φράση: Ζήσε την πεμπτουσία σ έναν ευλογημένο τόπο να γίνει γνωστή όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο κόσμο όλο!”