Τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας από τη στιγμή που γεννήθηκαν, καθώς οι γονείς και οι γιαγιάδες-παππούδες τους ανήκουν στην ανφάν γκατέ του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού κόσμου. Εκείνες, μεγαλώνοντας, φρόντισαν να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι στη ζωή, να μην επαναπαύονται στα πλούτη της οικογένειάς τους και σπάνια να εμφανίζονται σε περιοδικά και κοσμικές εκδηλώσεις. Λαμπερά και «χρυσά» κορίτσια εντυπωσιάζουν με την εμφάνισή τους και τη στάση ζωής τους.

Η Εριέττα Κούρκουλου, ο καρπός ενός μεγάλου έρωτα, του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα τατουάζ, στη μόδα, με την οποία έχει ασχοληθεί και επαγγελματικά, ενώ αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο της στην προστασία των αδέσποτων ζώων μέσα από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Save a Greek Stray». Η απώλεια του πατέρα της μπορεί να τη στιγμάτισε, όμως, δεν σταμάτησε λεπτό να κυνηγά τα όνειρά της, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιθυμώντας να ζει σαν κορίτσι της ηλικίας της, η 24χρονη Εριέττα αποφεύγει τις συνεντεύξεις, τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους, παρά το γεγονός ότι έχει τραβήξει τα βλέμματα και έχει γίνει θέμα συζήτησης στις κοσμικές στήλες για τις σχέσεις της.

Συνδυάζοντας αγγελική μορφή και έναν αδαμάντινο χαρακτήρα, η Μαριάννα Γουλανδρή, εγγονή της Μαριάννας και του Βαρδή Βαρδινογιάννη, μέχρι πριν λίγα χρόνια στεκόταν πάντα μακριά από τις κάμερες και τα λαμπερά φώτα. Λανσάροντας τη δική της σειρά με μαγιό, έγινε ευρέως γνωστή, προσέχοντας όμως πάντα τις εμφανίσεις της και τις δηλώσεις της. Η κόρης της Χριστιάνας Βαρδινογιάννη και του Γιώργου Γουλανδρή, πρόσφατα, απασχόλησε και πάλι, καθώς στα 28 της, έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί με το σύζυγό της, Φίλιππο Λαιμό, ενώ είναι ιδιαίτερα ενεργή και στο Instagram, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την προσωπική της συλλογή με κοσμήματα, καθώς και κάποια προσωπικά ενσταντανέ.

Το όνομά της γράφει τη δική του ιστορία. Η Ευγενία Νιάρχου, γεννημένη το 1986 στη Νέα Υόρκη και μεγαλωμένη στο Παρίσι, έχει θεωρηθεί μία από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες του κόσμου, φιγουράρει σε λίστες του Vanity Fair, ενώ η ίδια ασχολείται με τον χώρο της μόδας, έχοντας δημιουργήσει το δικό της brand κοσμημάτων Venyx. Χρυσή κληρονόμος, εγγονή των Σταύρου Νιάρχου και Τίνας Λιβανού, κόρη του Φίλιππου Νιάρχου, είναι χαμηλών τόνων και σε κάποια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, έχει αναφέρει: «Από την Ελλάδα αγαπώ τους ανθρώπους, τα μέρη και τον ελληνικό τρόπο ζωής». Η ίδια επισκέπτεται, σχεδόν κάθε χρόνο, τη χώρα μας ενώ φροντίζει να παρουσιάζει, σε λαμπερά events, τις δημιουργίες της.

Με σπουδές στο Fashion Institute of Technology των ΗΠΑ, αλλά και Fashion design στη σχολή Marangoni στο Μιλάνο, η Λυδία Οικονόμου έχει γοητευτεί από τον κόσμο της μόδας. 26 ετών, πλέον, δηλώνει σχεδιάστρια κοσμημάτων, ενώ κάνει διεθνή καριέρα λανσάροντας προσωπικές συλλογές από πολύτιμες δημιουργίες. Η καλλονή κόρη του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, από τον δεύτερο γάμο του με τη φωτογράφο Λίζυ Μανωλά, έχει ανοίξει τη δική της μπουτίκ στη Μύκονο, ένα νησί που η ίδια αγαπά και επισκέπτεται συχνά. Μεγάλη αδυναμία της Λυδίας; Τα ταξίδια! Προσπαθεί να εκμεταλλεύεται τον ελεύθερό της χρόνια, πετώντας για εξωτικούς προορισμούς και μέρη που σπάνια επισκέπτεται κάποιος κοινός θνητός.

Low profile, εναλλακτική και με πάθος για τη ζωή και τη φωτογραφία, η Κατερίνα Βαφειά δεν αρέσκεται στις κοσμικές εμφανίσεις και τα χλιδάτα πράγματα. Λατρεύει το να ταξιδεύει και να αποτυπώνει με το φακό της στιγμές. Η ίδια, άλλωστε, έχει δηλώσει: «Έμπνευση για εμένα είναι η ίδια η ζωή, περισσότερο όμως θα έλεγα κάθε ταξίδι που κάνω. Όχι στα συνηθισμένα μέρη, αλλά εκεί όπου μπορεί να κρύβεται η υποκουλτούρα, κάτι το εκκεντρικό και κρυμμένο, που πρέπει να ψάξεις πολύ για να το βρεις». Γέννημα θρέμμα Βορείων Προαστίων, κόρη του εφοπλιστικού ζεύγους Νίκου και Νινέτας Βαφειά, σύντομα τα εγκατέλειψε για να ζήσει μόνη της και να δηλώνει ανεξάρτητη. Με σπουδές ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Central Saint Martins του Λονδίνου, έχει δημιουργήσει τις δικές της εκθέσεις και πορεύεται με το κεφάλι ψηλά.

Από την εν λόγω λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Χρυσή Βαρδινογιάννη, κόρη του Γιώργου και της Αγάπης Βαρδινογιάννη. Η καλλονή με τα υπέροχα μάτια και τις σπουδές στη γραφιστική, ασχολήθηκε με διαφημιστική εταιρία του ομίλου των γονιών της, αλλά τελικά την κέρδισε ο χώρος της μουσικής. Το 2009, ανέλαβε επικεφαλής της δισκογραφικής εταιρείας Spicy, γνωρίζοντας λίγο καιρό αργότερα και το μεγάλο έρωτα της ζωής της, το Νίνο. Οι δυο τους παντρεύτηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα, απέκτησαν παιδιά, αλλά το love story τους δεν είχε αίσιο τέλος. Η Χρυσή, μάλιστα, το τελευταίο διάστημα φημολογείται ότι διατηρεί σχέση με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, χωρίς φυσικά να έχει επιβεβαιωθεί το γεγονός. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η εντυπωσιακή ξανθιά δεν επιθυμεί να βλέπει τη ζωή της κρεμασμένη σε περιοδικά.

πηγή: reader.gr