Περισσότερες γυναίκες σε ανώτερες ιεραρχικά θέσεις δείχνουν να αναζητούν οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε αυτές ενώ πλέον δεν φαίνεται να περνάει απαρατήρητο το «κενό που υπήρχε» στις υψηλές βαθμίδες από στελέχη γένους θηλυκού.
Αυτό υποστηρίζει σχετικό δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται ότι η διαφοροποίηση στη διοίκηση των επιχειρήσεων αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα για τους επενδυτές.
Ένα πρόσφατο παράδειγμα της στάσης που υιοθετούν οι επιχειρήσεις είναι εκείνη της Legal & General Investment Management, η οποία δήλωσε ότι θα ψηφίσει κατά όσων διοικητικών συμβουλίων δεν αποτελούνται τουλάχιστον κατά 25% από γυναίκες.
Ομοίως, η Standard Life Aberdeen Plc, ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά fund δήλωσε ότι θα ψηφίσει κατά οποιουδήποτε ΔΣ κυριαρχείται από άνδρες σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80%.
Όπως αναφέρει η Denise Wilson White από το Hampton-Alexander Review, ένα μέσον το οποίο έχει κάνει καμπάνια για μεγαλύτερη διαφοροποίηση στη στελέχωση των επιχειρήσεων από το 2011, «αυτή η εξέλιξη άργησε πολύ να έρθει. Οι επενδυτές καθυστέρησαν πολύ αλλά πλέον μπορούν να κάνουν τη διαφορά».