Συνταγή από την Αριστοτέλεια ΓΗ,
Κατάστημα Παραδοσιακών Προϊόντων από την γη του Αριστοτέλη (βρείτε το στο Facebook).

Η φράουλα είναι ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά φρούτα.
Τον Απρίλιο και τον Μάιο έχουν την τιμητική τους.Αγαπημένο φρούτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και των μικρών παιδιών σήμερα.Το κάνουμε μαρμελάδα και κρατάμε τη γεύση της ολόκληρο το χρόνο.

Υλικά

  • 3 κιλά γερές φράουλες
  • 1400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 720 γραμμάρια νερό
  • 8 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια τους. Αν οι φράουλες είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη επάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ώσου να δυαλυθεί η ζάχαρη ρίχνοντας μέσα 4κ.σ.χυμό λεμονιού. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το σιρόπι για 5 ́. Ρίχνουμε μέσα τις μισές φράουλες και τις βράζουμε για 5 ́λεπτά αφαιρώντας τον αφρό.

Αφαιρούμε τις φράουλες με μία τρυπητη κουτάλα και βράζουμε το σιρόπι για 15 ́περίπου. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τις υπόλοιπες φράουλες ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Αφαιρώντας και τις υπόλοιπες φράουλες βράζουμε το σιρόπι για ακόμη 15 ́ προσθέτοντας κι όσο σιρόπι στράγγισε από τις φράουλες.
Ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι αυτή τη φορά όλες τις φράουλες και βράζουμε για 15 ́.
Αποστειρώνουμε βαζάκια και καπάκια σε προθερμασμένοφούρνο για 10 ́ και γεμίζουμε τη ζεστή μαρμελάδα στα ζετά βαζάκια με προσοχή.Κλείνω κάλα με τα καπάκια και τα γυρνάω ανάποδα για 24 ώρες.
Έτσι η μαρμελάδα θα μας κρατήσει στο ντουλάπι μας για περίπου ένα χρόνο.