Ελλάδα

Ρέθυμνο: Πρόταση δημοτικού συμβούλου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός

Σάλο έχει προκαλέσει η πρόταση του δημοτικού συμβούλου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Ρεθύμνου της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή», Κωστή Πολοπετράκη, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση του νεοσύστατου Κινήματος «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών» που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Ρέθυμνο, ανέφερε:
«Πρέπει ν’ απομονώσουμε το πολιτικό σύστημα. Όπως λειτουργεί σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύση. Σκέφτομαι ότι θα πρέπει ν’ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός.
Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών. Διαδικασίες προβλέπονται από το Σύνταγμα σε σχετικά άρθρα.
Πως θα γίνει αυτό; Θα γίνει με τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση αυτή. Αυτό είναι έργο του πανελλήνιου απελευθερωτικού κινήματος Κρητών».

Ο δημοτικός σύμβουλος θεωρώντας μάλιστα ότι η πρόταση του θα επικροτηθεί και θα χειροκροτηθεί από τον ελληνικό λαό, πρόσθεσε:
«Φανταστείτε, βάλτε τη φαντασία σας να λειτουργήσει αν ακουστεί και ακούγεται επανειλημμένως, ότι το Κίνημα Κρητών εζήτησε τον στρατό εζήτησε τον στρατό να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα».

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά όσα ανέφερε ο κ. Πολοπετράκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή» Μιχάλης Ανδρουλάκης, καταδίκασε τη θέση του δημοτικού συμβούλου τονίζοντας ότι δεν εκφράζει τον ίδιο και την παράταξη και ότι εκτός παράταξης τον κ. Πολοπετράκη.

Ο Μιχάλης Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει επίσημα τη διαγραφή Πολοπετράκη από την παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε στα «Ρ.Ν.»:
«Εμένα προσωπικά αλλά και την παράταξη μου, με την οποία συζήτησα το θέμα, τα όσα είπε ο κ. Πολοπετράκης δεν μας εκφράζουν. Όταν εδώ παλεύουμε, αγωνιζόμαστε για ζητήματα δημοκρατίας, ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης με την απλή αναλογική για να μπορούν οι κοινωνίες να εκφραστούν όσο γίνεται περισσότερο, όταν αυτό που πιστεύουμε και το δείχνουμε, είναι η εμπιστοσύνη μας στη δημοκρατία και τη διεύρυνση της, δεν μπορεί να ‘ρχεται ο Κώστας Πολοπετράκης και να λέει ότι την πολιτική λύση στην Ελλάδα θα τη φέρει ο στρατός.
Άκουσα πρώτα τη δήλωση του, γιατί δεν είχα υπόψη μου και αμέσως μίλησα με τους συμβούλους της παράταξης μας και πήραμε απόφαση ότι εφόσον πιστεύει αυτή τη θέση βγαίνει εκτός της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο».

Πολοπετράκης: Δεν εννοούσα χούντα αλλά οικουμενική με στρατό!

Εν τω μεταξύ, ο Κώστας Πολοπετράκης θέλοντας να ανασκευάσει κατά κάποιο τρόπο τα λεγόμενα του μεταξύ άλλων, στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε:

«Προτάθηκε το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών, έτσι παρουσιάζεται η νεοσυσταθείσα οργάνωση, να προσπαθήσει να διαμορφώσει την κοινή γνώμη, ώστε να πειθαναγκαστεί το ίδιο το πολιτικό σύστημα, σε συνεννόηση όλων των Ελλήνων, να προχωρήσουν ας πούμε σε μια οικουμενική, υπηρεσιακή κυβέρνηση με τον στρατό για δυο έτη και εννοώ με πρόσωπα χωρίς κομματικές παρωπίδες, εγνωσμένου κύρους και διαδρομής και καθόλου δεν εννοούσα χούντα, όπως μερικοί βιαστικά το ερμήνευσαν. Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών. Είμαι εναντίον της γέννησης του φασισμού, φαινόμενο που απλώνεται σιγά-σιγά στην Ευρώπη και απλώνεται και φτάνει και στη χώρα μας» και κατέληξε λέγοντας «στην πραγματική δημοκρατία εμμένω ως το καλύτερο πολίτευμα αρκεί να μην παραποιείται και να μην κακοποιείται. Αυτήν υπηρετώ και θα συνεχίσω να υπηρετώ. Τελικά, νομίζω ότι γίνεται κουβέντα για μια τελείως προσωπική μου θέση. Πολλά λόγια για το τίποτα. Διαπιστώνω πολύ μεγάλη δημοκρατική ευαισθησία μη δικαιολογημένη από συμπεριφορές ορισμένων τόσο κατά το παρελθόν όσο και σήμερα».

πηγή: rethnea.gr

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close