Μόλις τρεις ώρες προτού λήξει το αυτόφωρο για την εισβολή της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κολωνάκι, οι αστυνομικές αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες σε έναν 36χρονο, φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συλληφθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν.
Η σύλληψη έγινε όταν το μέλος της ομάδας, ταυτοποιήθηκε από κάμερα που βρισκόταν στο Βρετανικό Συμβούλιο και στο… πάρα πέντε της λήξης τους Αυτόφωρου εντοπίστηκε στην περιοχή της Καισαριανής και συνελήφθη. Να σημειωθεί εδώ πως το αυτόφωρο έληγε στις 11:59 το βράδυ του Σαββάτου, 28.04.2018.
Την ίδια ώρα, ένα άλλο μέλος της συλλογικότητας, αναφέρθηκε στην σύλληψη αυτή στον λογαριασμό του στο Facebook. Μάλιστα κάνει λόγο και για δική του «ταυτοποίηση», ενώ στέλνει και σαφές… μήνυμα.

Αναλυτικά αναφέρεται:
«Παρασκευή βράδυ συνελήφθη σύντροφος της ομάδας για την παρέμβαση στο βρετανικό συμβούλιο ύστερα από μήνυση του προέδρου του συμβουλίου.Πηγαν και τον πήραν ασφαλιτες από τον χώρο της εργασίας του.Σημερα ενημερώθηκα ότι με «ταυτοποίησαν» για την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία.Οι προκλήσεις θα απαντηθούν άμεσα και δυναμικά.Για κάθε σύλληψη ή δίωξη μελών της ομάδας,ΔΕΚΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΖΟΝΤΑΙ»