Κόσμος

Τουρκία: Σοβαρά επεισόδια στις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν ανήμερα της Πρωτομαγιάς στην Τουρκία, όπου διαδηλωτές «αψήφησαν» τις εντολές Ερντογάν για τις «παράνομες» συγκεντρώσεις και βγήκαν στους δρόμους.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν συμπλοκές με την ασυνομία, με το συγκεντρωμένο πλήθος να προσπαθεί να προσεγγίσει την πλατεία Ταξίμ κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα.

Εκτός από την Κωνσταντινούπολη, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, στην πρωτεύουσα της γείτονος, Αγκυρα, αλλά και στην Σμύρνη.

66 ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Τις 66 έφτασαν οι συλλήψεις διαδηλωτών σε διάφορες επαρχίες της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 1ης Μαΐου.

Μια ομάδα που προσπάθησε να κάνει πορεία προς την πλατεία Ταξίμ εμποδίστηκε από την αστυνομία.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι 56 άτομα συνελήφθησαν στο Μπεσικτάς, 6 στο Μάλτεπε, 2 στο Πέραν και δύο στο Σισλί. Και φέτος οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν τον εορτασμό της πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ και οι εορτασμοί έγιναν στο Μάλτεπε. Η πλατεία Ταξίμ έκλεισε με οδοφράγματα ενώ επιτρεπόταν η είσοδος περιορισμένα από την αστυνομία σε Τούρκους πολίτες και τουρίστες.

Σχετικά άρθρα

Back to top button