Με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού να λένε «ναι» στο δικαίωμα αναδοχής των ομόφυλων ζευγαριών που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχετικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής με ευρεία πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι) αλλά στο επίκεντρο βρέθηκε για μία ακόμη φορά η διάταξη που αναγνωρίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να γίνονται ανάδοχοι γονείς. Τη σχετική διάταξη (άρθρο 8) στήριξαν μόνον οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέφρασε επιφύλαξη για την Ολομέλεια καταθέτοντας ταυτόχρονα βελτιωτικές προτάσεις τις οποίες αποδέχτηκε σε μεγάλο βαθμό η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Παράλληλα, η κυρία Φωτίου σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το άρθρο 8 θα υπερψηφιστεί στην Ολομέλεια παρά τις αντιρρήσεις περίπου 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να μεγαλώσουν σε οικογενειακή θαλπωρή και όχι σε ιδρύματα.