Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της δράσης καθαρισμού βυθών και ακτών που υλοποιεί ο Δήμος Κασσάνδρας, με απόφαση του Δημάρχου Βασίλη Κυρίτση, σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Κασσάνδρας, τα σχολεία, την Ομάδα Διάσωσης και τους εθελοντές.

Το πρωί της Τετάρτης οι δύτες της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κασσάνδρας επιχειρώντας ανέσυραν από το βυθό της προβλήτας Πευκοχωρίου μεταλλικά αντικείμενα, ελαστικά αυτοκινήτων και πλαστικά απορρίμματα ενώ οι μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ του Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, περισυνέλλεξαν απορρίμματα από τις ακτές της περιοχής.

Η δράση εντάσσεται σε ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών του Δήμου για τον καθαρισμό του βυθού και των ακτών της περιοχής με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της και την απομείωση των κινδύνων που ελλοχεύουν για τους λουόμενους.

Τόσο ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θωμάς Κοντός, όσο και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μαρία Παπαδημητρίου αλλά και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κασσάνδρας Χρήστος Σερέτης και η Πρόεδρος της Δ.Κ Πευκοχωρίου Μάγδα Σοφιού ήταν παρόντες στη δράση συντονίζοντας τη ενώ έτοιμοι να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στους μαθητές ήταν και άνδρες της Βάσης Ετοιμότητας της Ε.Ο.Δ Κασσάνδρας, οι οποίοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την εξέλιξη της επιχείρησης δρούσαν και τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών Πευκοχωρίου που έβαψαν το φάρο και τα παγκάκια στην προβλήτα και καλλώπισαν τα παρτέρια του παραλιακού δρόμου.

Η επόμενη δράση είναι προγραμματισμένη για τις 14 Μαΐου στη Σίβηρη.