Μετά το χαμένο περσυνό πρωτάθλημα, στα τελευταία λεπτά από την Καλλικράτεια, η ομάδα της Γαλάτιστας βρέθηκε και πάλι στο τελικό, αυτή την φορά με τα Μουδανιά, καρδιοχτύπησε αλλά τελικά τα κατάφερε.

Σε έναν αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα ο ΑΟ Γαλάτιστας κατάφερε να πάρει το 3ο παιχνίδι της σειράς από τον ΠΟ Μουδανιών και να στεφθεί πρωταθλήτρια ομάδα Χαλκιδικής, αλλά και να κερδίσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Στον αγώνα οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα με τον ΠΟΜ, να πατάει καλύτερα στο γήπεδο στην μεγαλύτερη διάρκεια του και να προηγείται σταθερά, μέχρι και με 10 πόντους, με την Γαλάτιστα όμως να μένει πάντα κοντά στο σκορ.

Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό. Με 45 δευτερόλεπτα στο ρολόι και το σκορ 53-56 υπέρ του ΠΟΜ, χρεώθηκε φάουλ στην επίθεση των Μουδανιών, κατά την διεκδίκηση του ριμπάουντ. Η Γαλάτιστα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και μείωσε με τις βολές στο 55-56. Ο ΠΟΜ δεν τα κατάφερε στην επόμενη επίθεση και η Γαλάτιστα με τρίποντο έκανε το 58-56 στα 11 δευτερόλεπτα πριν την λήξη, που ήταν και το τελικό σκορ, αφού οι φιλοξενούμενοι παρότι έκαναν 3 προσπάθειες δεν πέτυχαν καλάθι.

Ο ΠΟΜ πλήρωσε την αστοχία του στις βολές αλλά και την κούραση των παικτών του στο τέλος, οι οποίοι δεν είχαν καθαρό μυαλό ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν την διαφορά.

Η Γαλάτιστα έδειξε να αιφνιδιάζετε και να μην μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στην ομάδα των Μουδανιών αλλά στο τέλος έμεινε ψύχραιμη, είχε δυνάμεις και εκμεταλλεύτηκε την κούραση των φιλοξενούμενων και πήρε το παιχνίδι και το πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα
13-20, 27-37, 42-46, 58-56

Το κλειστό Πολυγύρου ήταν πραγματικά ασφυκτικά γεμάτο, με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να δημιουργούν μία πραγματικά φανταστική ατμόσφαιρα, στο καλύτερο παιχνίδι της φετινής περιόδου.

Τέλος να πούμε ότι φέτος είχαμε το πιο αμφίρροπο και ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών της ΕΚΑΣΧ, με αρκετές δυνατές ομάδες και πολλούς όμορφους αγώνες σε όλη την διάρκεια.


[the_ad id=”20008″]