Δεν αρκούν μόνο οι γαλάζιες σημαίες για μια καθαρή και οργανωμένη παραλία. Στο μυαλό των λουόμενων καθαρή παραλία σημαίνει άμμος χωρίς σκουπίδια και γαλάζια νερά.

Συχνά όμως παραβλέπουμε το τί γίνεται στο βυθό της θάλασσας όπου δυστυχώς πολλές φορές αναπτύσσονται ολόκληρες χωματερές χωρίς να είναι αντιληπτό άμεσα το πρόβλημα.

[metaslider id=37231]

Στα Νέα Ρόδα του δήμου Αριστοτέλη οι κάτοικοι, οι εθελοντές δύτες, το τοπικό συμβούλιο και ο δήμος ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καθαρίσουν τα σκουπίδια του βυθού. Και τι δεν ανέσυραν μέσα από τη θάλασσα. Ογκώδη αντικείμενα που κάποιοι επιτήδειοι σκέφτηκαν ότι πετώντας τα στη θάλασσα  τα ξεφορτώνονται μια και καλή. Πλαστικά και σακούλες που όλοι ξέρουμε ότι το…. φορτίο τους είναι βαρύ. Κάθε λογής σκουπίδια που πετάμε είτε από την ακτή, είτε μέσα από τα σκάφη.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Κι ευτυχώς πάντα, που το εθελοντικό πνεύμα κυριαρχεί μαζί με τη συνειδητοποίηση, ότι το περιβάλλον δεν είναι κτήμα μας κι οφείλουμε να το προστατεύουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Νέα Ρόδα είναι ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια χωριά του δήμου Αριστοτέλη με μοναδικά καταγάλανα νερά και παραλίες που κρατούν τη φυσική τους ομορφιά.