Με αφορμή τη σημερινή πολύωρη και βασανιστική διακοπή ρεύματος που επέβαλε ο ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή της Αρναίας, Στανού και Παλαιοχωρίου ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος επισημαίνει τα εξής:

Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα αναβάθμισης του δικτύου καθώς και τις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και μάλιστα ενόψει καλοκαιριού. Η κατανόηση είναι δεδομένη.

Είναι δεδομένη όμως και η τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών και κυρίως των επιχειρήσεων όταν επιλέγεται η πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας για μια τέτοια πολύωρη διακοπή ρεύματος.

Πολλές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς κανένα περιθώριο αντίδρασης και χωρίς να έχουν δυνατότητα εναλλακτικής ηλεκτροδότησης.

Πολίτες δεν εξυπηρετήθηκαν, ημερομίσθια χάθηκαν ολοκληρωτικά , ασθενείς δεν εξετάστηκαν , ευαλλοίωτα προϊόντα κινδύνευσαν και οι τζίροι των επιχειρήσεων έμειναν μηδενικοί.

Η αρμόδια αρχή –επιχείρηση οφείλει να δείχνει ευαισθησία στη λειτουργία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών όταν κατ ανάγκην πρέπει να διακόψει το ρεύμα, ειδικά σε μια συγκυρία κατά την οποία ο επαγγελματικός κόσμος στενάζει οικονομικά.

Ακόμα και αν χρειαστεί, ο ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να επιβάλει και στους αντίστοιχους εργολάβους του συγκεκριμένες ώρες εργασίας τους ώστε να αποφεύγονται οι πολύωρες και συνεχόμενες διακοπές ρεύματος.

Εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων και των επιχειρήσεων της περιοχής με την ευχή ότι παρόμοιο φαινόμενο τέτοιας πολύωρης διακοπής δεν θα ξανασυμβεί.