TV channel zapping

Οι Έλληνες τηλεθεατές κάνουν πρωταθλητισμό μπροστά από την τηλεόραση και βλέπουν περισσότερες ώρες από κάθε άλλο Ευρωπαίο.

Ο μέσος Έλληνας αφιερώνει περισσότερες από τρεις ώρες του ελεύθερου χρόνου του παρακολουθώντας τηλεόραση, παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή ή κάνοντας κάποια άλλη δραστηριότητα που σχετίζεται με οθόνη, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Eurostat που έγιναν την περίοδο 2008-2015.

Μάλιστα, οι 95 στους 100 Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι περνούν χρόνο μπροστά από την οθόνη και εκτός δουλειάς.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τους Ευρωπαίους που αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο στην τηλεόραση είναι οι Βέλγοι. Ο μέσος πολίτης της χώρας εκτιμάται πως περνά τρεις ώρες ημερησίως μπροστά από κάποια οθόνη, εκτός εργασίας.

Οι λιγότερο «εθισμένοι» στην τηλεόραση είναι οι Ιταλοί οι οποίοι βρίσκονται μπροστά από οθόνες για περίπου 45 λεπτά τη μέρα.

Στην έρευνα συμμετείχαν κάτοικοι της Ευρώπης ηλικίας 20 έως 74 ετών, άρα δεν περιλαμβάνει τον χρόνο χρήσης συσκευών από εφήβους.