Απειλές κατά της Ελλάδας ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις πύλες των μεταναστευτικών ροών εκτόξευσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας σε συνέδριο νεολαίας στις 6 Μαΐου.

«Κάποτε περνούσαν μέσω της Ελλάδος 8. 500 πρόσφυγες απο τη Συρία. Σήμερα ο αριθμός αυτός έπεσε στους 61. Μέσος όρος 61 την ημέρα και είναι υπό έλεγχο. Εάν θέλετε να ανοίξουμε τις πύλες, θα περάσουν χιλιάδες Σύριοι αδελφοί μας από την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Χάρη σας κάνουμε και να αντιληφθείτε την καλοσύνη με την οποία σας φερόμαστε» δήλωσε απευθυνόμενος στην Ελλάδα ο Σοϊλού.

Βίτσας: «Θα περάσουμε δύσκολα το επόμενο διάστημα

Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, τόσο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και τα συναρμόδια υπουργεία, διεμήνυσε ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου.

«Έχω πλήρη επίγνωση γι αυτό» είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς, όπως εξήγησε, υπάρχει μια αύξηση των ροών το 2018, με τη μεγαλύτερη αύξηση τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα ενημέρωσε ότι νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και στον Έβρο έφτασαν τις 6.632, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν υπάρξει στα χερσαία σύνορα της χώρας.