Αδιαθεσία και ζάλη αισθάνθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και εισήχθη στο Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», παρέμεινε το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και αφού έγιναν οι εξετάσεις βγήκε από το νοσοκομείο τη Δευτέρα 7 Μαΐου και βρίσκεται στην οικία του.

Όπως ανέφερε ο Εθνικός Κήρυκας, καθώς ετοιμαζόταν να μεταβεί στο Φανάρι αισθάνθηκε εντονότερη ζάλη και ειδοποίησε ότι δεν θα πάει να Λειτουργήσει.

Επίσης, ακύρωσε την επίσκεψή του στη Σμύρνη για 6, 7 και 8 Μαΐου όπου θα μετέβαινε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

Ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στο Αμερικανικό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε υποστεί υπερκόπωση.

Έμεινε στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής, υπεβλήθη σε εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν τίποτε το ανησυχητικό για την υγεία του.

Πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα και του υπέδειξαν οι γιατροί ότι θα πρέπει να ξεκουραστεί για μερικές μέρες.

Παρόμοια επεισόδια είχε περάσει ο Πατριάρχης και στο παρελθόν ιδιαίτερα όταν κουράζεται υπερβολικά.

Οι γιατροί του είπαν ότι η υγεία του είναι άριστη, αλλά έχει ανάγκη από ξεκούραση.

Εν τω μεταξύ, στο αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τον αντικατέστησε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Βελγίου κ. Αθηναγόρας, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος και Προύσης κ. Ελπιδοφόρος.

Στο Ιερό Βήμα ήταν συμπροσευχόμενος ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’.