«Αν το Ιράν αποκτήσει πρόσβαση στα πυρηνικά όπλα, τότε θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε το ίδιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών.

Σε αναζήτηση τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για την κατασκευή πυρηνικών όπλων βρίσκεται η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της αραβικής χώρας, Adel al-Jubeir.

Το Ριάντ φέρεται να έχει δρομολογήσει ήδη τις εξελίξεις, καθώς επικαλείται το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν, το οποίο θεωρεί απειλή λόγω της εχθρικής κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα στα δύο κράτη.

«Αν το Ιράν αποκτήσει πρόσβαση στα πυρηνικά όπλα, τότε θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε το ίδιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, δίνοντας το στίγμα των ενεργειών που θα ακολουθήσουν από το Ριάντ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η Σαουδική Αραβία έσπευσε να στηρίξει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, χαρακτηρίζοντας παγκόσμια απειλή την Τεχεράνη, ενώ κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση του Ιράν ότι υποστηρίζει και χρηματοδοτεί την παγκόσμια τρομοκρατία.