Σε εξέλιξη το #SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival

Άρχισε χθες το φεστιβάλ πολιτισμού για νέους της Θεσσαλονίκης. Το #SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival είναι ένα Φεστιβάλ πολιτισμού για Νέους που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και υλοποιείται με τη σύμπραξη όλων των κρατικών πολιτιστικών φορέων της πόλης, καθώς και δημιουργικών ομάδων, ενώ όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό.

Η ξεχωριστή αυτή δράση άρχισε χθες και το πλούσιο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαΐου. Μουσική, σινεμά, θέατρο, χορός, φωτογραφία και performance σε ένα μοναδικό ραντεβού.

Στόχος είναι η σύμπραξη φορέων, δημιουργικών ομάδων και πρωτοβουλιών της πόλης και η συμμετοχή καλλιτεχνών από χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που θέλουν να δημιουργήσουν, να ακυρώσουν τα σύνορα, να συναντηθούν και να παράγουν νέες συνθέσεις.

Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται σε 22 χώρους της Θεσσαλονίκης, όπως το Λιμάνι, η παλιά και νέα παραλία, το ΜΜΘ, το Βασιλικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, και αλλού.

Μια τέτοια μουσική σύμπραξη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής, με νέους μουσικούς να δίνουν ρεσιτάλ σε μεγάλη γκάμα μουσικών επιλογών.

πηγή: Life-Events.gr