Διακρίσεων συνέχεια για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στις ΗΠΑ. Η Άννα Κορακάκη και ο αδελφός της, Διονύσιος Κορακάκης, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο μικτό αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού.

Η επίδοση που τους έφερε στον τελικό

Στον προκριματικό, με σκορ 767/800, οι Έλληνες σκοπευτές κατέλαβαν την τέταρτη θέση, ένα μόλις βαθμό πίσω από την ομάδα των ΗΠΑ (768). Έτσι ανάμεσα σε είκοσι δύο (22) ομάδες προκρίθηκαν στους πέντε πρώτους που κέρδισαν το δικαίωμα να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ο τελικός έμελλε να εξελιχθεί σε Ευρωπαϊκή υπόθεση, καθώς από τις πέντε ομάδες μόνο η ομάδα των ΗΠΑ, που αγωνίζονταν στην έδρα της, προκρίθηκε από χώρα εκτός της Γηραιάς Ηπείρου.

Χάλκινο μετάλλιο με 416,7

Η δυναμική των ομάδων φάνηκε από την αρχή. Το έμπειρο Ισπανικό δίδυμο Sonia Franquet και Pablo Carrera (38 και 32 ετών αντίστοιχα) τέθηκε επικεφαλής από την πρώτη σειρά και παρέμεινε εκεί μέχρι και την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου.

Οι Έλληνες αθλητές με ψυχραιμία αγωνίζονταν με στόχο το βάθρο των νικητών. Το κατάφεραν μένοντας στον αγώνα μέχρι και την έκτη σειρά που τους οδήγησε στο Χάλκινο μετάλλιο! Για την Άννα είναι τρίτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ο Διονύσης ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βάθρο Διεθνούς διοργάνωσης με Παγκόσμιο χαρακτήρα.

Στο συγκεκριμένο αγώνισμα (Μικτό) είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Διεθνή Αγώνα, αν θυμηθούμε το Ασημένιο που είχαν κερδίσει Κορακάκη και Μαλγαρινός στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, στις 23 Ιουνίου 2015 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Όμως τρία (3) μετάλλια σε Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής είναι πρωτοφανής συγκομιδή για ελληνική αποστολή.

Μετά το Μικτό του αεροβόλου πιστολιού, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στον πίνακα μεταλλίων των Αγώνων, πίσω από την Κίνα που έχει κατακτήσει δέκα.

Ευτυχισμένος ο Τάσος Κορακάκης

“Όνειροοοο ζω!!! ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ πριν από λίγο για τα αδέρφια ΑΝΝΑ και ΔΙΟΝΥΣΗ στο μικτό αγώνισμα των 10m αεροβόλων όπλων που διεξάγονται στης ΗΠΑ. Μετά το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ της Άννας, το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο της Άννας στα 10m και το ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο στα 25m, ήρθε και η σημερινή επιτυχία για να μου δώσει την μεγαλύτερη περηφάνεια. Αφιερωμένα σήμερα τα δύο μετάλλια στην μητέρα των παιδιών μου, των παιδιών μας!!! Σ’ ευχαριστούμε ΦΩΝΗ!”, ανέφερε ο πατέρας τους, Τάσος Κορακάκης.

πηγή: sports24.gr