Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου διοργάνωσε με επιτυχία το 14ο Aντάμωμα Xορευτικών Ομάδων, την Κυριακή 13 Μαΐου  στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μακεδονία και όχι μόνο, παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και σύσσωμη η πόλη, αντάμωσε για άλλη μια χρονιά και διασκέδασε σε ένα γλέντι στον πεζόδρομο της πόλης, με κλαρίνα, λαούτα και βιολιά, νταούλια και ζουρνάδες, χάλκινα και γκάιντες. Συνολικά από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν 106 Σύλλογοι.

[metaslider id=37871]

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, ενώ το παρόν έδωσαν και οι βουλευτές Χαλκιδικής. Επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Όπως τόνισε στην ομιλία της η Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Έφη Κελιαφάνου, για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος των εθελοντών αλλά και η πολύτιμη βοήθεια του δήμου Πολυγύρου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε  με πατινάδες των χορευτικών στους δρόμους της πόλης. Προηγήθηκε χορός στον αύλειο χώρο του γυμνασίου Πολυγύρου όπου ετοιμάστηκαν και τα μέλη των χορευτικών τμημάτων φορώντας τις τοπικές παραδοσιακές στολές τους.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε στο προαύλιο πίσω από το δημαρχείο με την ιδιαίτερη φωνή της Κατερίνας Δούκα. Αμέσως ξεκίνησαν τα μουσικοχορευτικά σχήματα και οι ορχήστρες  στήθηκαν και στις τρεις πλατείες. Από παντού ξεχείλιζε μουσική από Μακεδονία, Θράκη, τα νησιά, τη Μικρά Ασία. Παρά τη βροχή οι συμμετέχοντες δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν κανονικά το γλέντι.

Σκοπός της συγκεκριμένης διοργάνωσης που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου, είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση και τον πολιτισμό. Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 15η εκδήλωση του Ομίλου.