Στον έλεγχο της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας “Μασούτης” περνά η αλυσίδα σούπερ μάρκετ “Προμηθευτική”. Μέσω της εξαγοράς αυτής η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα “βάζει πόδι” στην Αττική.

Την εξαγορά της Προμηθευτικής, η οποία ιδρύθηκε το 1981 και διαθέτει δίκτυο 49 καταστημάτων, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Capital.gr ο Γιάννης Μασούτης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι υπογραφές πέσανε σήμερα, ενώ δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το ύψος του τιμήματος. Περιορίστηκε απλά να δηλώσει ότι η Μασούτης αποκτά το 100% της Προμηθευτικής, ενώ δεν προσδιόρισε τον χρόνο που θα αλλάξουν οι ταμπέλες στα καταστήματα της Προμηθευτικής και θα μετονομαστούν σε Μασούτης.

Σημειώνεται ότι η “Προμηθευτική” εμφάνισε στη χρήση που έληξε στις 30/6/2017 τζίρο 116,655 εκατ. ευρώ από 110,659 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, με καθαρά κέρδη 668.376 ευρώ, από 817.913 ευρώ. Η αλυσίδα απασχολεί 1.000 άτομα και συνεργάζεται με 300 προμηθευτές.

Σε ό,τι αφορά τη Μασούτης μέσω της εξαγοράς επιδιώκει να διεκδικήσει χώρο από τη μεγαλύτερη αγορά της χώρας, αυτή της Αττικής.

Η “κάθοδος” της Μασούτης στην Αττική αναμένεται ότι θα “ανακατέψει” και πάλι την αγορά. Η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους της κατάρρευσης της Μαρινόπουλος. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές αλυσίδες με τζίρο 800 εκατ. ευρώ (χρήση του 2016) και με πάνω 260 καταστήματα, η οποία έχει δεχθεί κατά καιρούς προτάσεις εξαγοράς από ξένους ομίλους.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι η Μασούτης εκτός από την Προμηθευτική είχε προσεγγίσει και άλλη μεσαία αλυσίδα του κλάδου η οποία την τελευταία διετία έχει πολλαπλασιάσει το δίκτυό της.

πηγή: capital.gr