Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Σωτήριου Τερζούδη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου, σύσκεψη για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Π.Σ. στο Χαλάνδρι.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, η οποία αποτελεί την τελευταία για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων που διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα, οριστικοποιήθηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια επέμβασης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, την ασφάλεια των υπαλλήλων και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την βέλτιστη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Διοικητής Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Φωστιέρης, οι Συντονιστές Επιχειρήσεων Υποστράτηγοι ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, Ναθαναήλ Ρήγας και Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο Συντονιστής Υποστήριξης Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Αχιλλεύς Τζουβάρας, οι Περιφερειακοί Διοικητές των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, οι Διευθυντές του 199-Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.- Κ.Ε.Π.Π., οι Διοικητές Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, της 1ης και 2ης Ε.Μ.Α.Κ., οι Διευθυντές Διευθύνσεων του Α.Π.Σ., ο Διοικητής της Υ.Ε.Μ.Π.Σ., ο Υποδιοικητής της Υ.Ε.Μ.Σ.Α. και ο Διευθυντής της Δ.Α.Ε.Ε..