Το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Συκιά του δήμου Σιθωνίας. Οι εκδηλώσεις ήταν τετραήμερες, πλούσιες σε μουσικοχορευτικά δρώμενα, παράδοση και ποικιλία εδεσμάτων για τους καλεσμένους.
[metaslider id=39238]

Για την πανήγυρη του Αγίου Πνεύματος στη Συκιά παρευρέθηκαν ανήμερα της γιορτής στην εκκλησία οι βουλευτές του νομού Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη και Γιώργος Βαγιωνάς, ενώ το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Χαλκιδικιώτες και παράλληλα έστειλε το πολιτικό του μήνυμα. «Το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει τους κυβερνώντες να βρουν ένα ελάχιστο σημείο επαφής για τα εθνικά μας θέματα και για την οικονομία. Ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό που θέλει επιφοίτηση.. Με διχαστικά μηνύματα δεν θα υπάρξουν λύσεις», τόνισε.

Η κυβερνητική βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη, από την πλευρά της, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τηρούνται τα έθιμα. «Πρέπει να διατηρούμε τις παραδόσεις του τόπου και να μην τις εγκαταλείπουμε. Χρόνια πολλά σε όλους», ευχήθηκε.

«Το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει τους πολιτικούς μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας ευχόμενος τα χρόνια πολλά σε όλους τους κατοίκους.

Η Αγία Τριάδα να φωτίζει όλα τα παιδιά, ήταν οι ευχές για την ημέρα από την Γιάννα Γκαλή Πρ. Τουριστικής Επιχείρησης Τορώνης ΑΕ΄.

Οι εκδηλώσεις του εορτασμού της Αγίας Τριάδας έγιναν στο παλιό δημοτικό και στο θεατράκι της Συκιάς. Το τετραήμερο ξεκίνησε με την αναβίωση του παραδοσιακού γάμου της Συκιάς, και χορευτικά τμήματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τα Συκιωτάκια».