Ρεπορτάζ Σουζάνα Καζάκα, κάμερα Ζωή Γανίτη, επιμέλεια Κατερίνα Σμυρλή

Ούτε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργο Βαγιωνά, δεν γνωρίζει πότε θα πάει η χώρα σε εκλογές. Αυτό τόνισε σχολιάζοντας την επικαιρότητα στο XalkidikiPolitiki και στη Σουζάνα Καζάκα.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι είναι εξίσου επιπόλαιη η δήλωση του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη ότι θα ήταν ανόητος να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. «Από σήμερα και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 είναι πιθανές ημέρες εκλογών», σχολίασε ο κ. Βαγιωνάς.

Δεν απέκλεισε μάλιστα να έχουμε τριπλές εκλογές το Μάιο του ‘19 καθώς η πρωτιά της ΝΔ είναι αναμφισβήτητη. Δεν αποκλείεται όμως και ένας εκλογικός αιφνιδιασμός, πρόσθεσε ο βουλευτής, εννοώντας τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, παράλληλα με προσφυγή στην κάλπη για κυβέρνηση.

Ο κ. Βαγιωνάς απαντώντας για τον Πάνο Καμμένο τον χαρακτήρισε πολιτικό με εμπειρία που όπως είπε θέλει να κρατηθεί όσο γίνεται περισσότερο στην εξουσία. Η ΝΔ σύμφωνα με τον κ. Βαγιωνά μπορεί να θέλει να κάνει ευρύτερες συναινέσεις με όμορα κόμματα ή και να αξιοποιήσει και ανθρώπους άλλων κομμάτων.

Για τα προαπαιτούμενα όμως, προκειμένου να βγει η χώρα από τα μνημόνια, ο κ. Βαγιωνάς εξέφρασε για άλλη μια φορά την ανησυχία του, λέγοντας ότι από το 2019 θα έρθουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Επιτέθηκε δε, σε όσους υποστηρίζουν ότι θα υπάρξουν και 100 χιλιάδες συνταξιούχοι που θα δουν αυξήσεις από 30 ως 70 ευρώ. «Μεγαλύτερη τραγική ειρωνεία δεν μπορεί να υπάρχει. Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Είναι όσοι χάνουν το ΕΚΑΣ. Τους κόβουν 300 ευρώ και τους δίνουν 70», είπε. «Το ίδιο έκανε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και με την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία. Το κατήργησαν, αλλά έκοψαν μια σύνταξη από τους συνταξιούχους. Είτε μπεις στο νοσοκομείο, είτε όχι, τα έχασες τα λεφτά», ανέφερε με νόημα ο βουλευτής Χαλκιδικής.