Έντονη και με ιδιαίτερα επιθετικές αναφορές ήταν η αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης, λίγο μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί αποφυλακίζονται.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και εκπρόσωπός της Μπεκίρ Μποζντάγ ανέφερε σε δήλωσή του.

«Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει υποστεί πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέφονται στην Τουρκία.

Η Ελλάδα προστατεύει τους γκιουλενιστές τρομοκράτες, οι οποίοι προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το ελληνικό κράτος τους έδωσε στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. Νομίζαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τηρούσε την υπόσχεσή του.

Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει μια πολιτική κατεύθυνση» ανέφερε ο Μπεκίρ Μποζντάγ που φθάνει μέχρι του σημείο να προειδοποιεί: «Είναι δικό μας καθήκον και θα τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη».