Όπως αναμενόταν, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο κατά τη διάρκεια της κηδείας. Η μητέρα και οι στενοί συγγενείς του παιδιού, ζητούσαν τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη που διαφεύγει.

Η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους συναγερμού, καθώς, μετά την κηδεία, Ρομά απέκλεισαν δρόμους, έκαψαν λάστιχα και διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ζητώντας την άμεση σύλληψη του 34χρονου φερόμενου ως δράστη, ο οποίος διαφεύγει έως και αυτή την ώρα, και την παραδειγματική τιμωρία του.

«Θ’ ανέβουμε στα βουνά», προειδοποίησαν, χαρακτηριστικά, αν δεν συλληφθεί άμεσα ο καταζητούμενος κρεοπώλης.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι βγήκαν από το νεκροταφείο στον δρόμο, κλείνοντας με αυτοκίνητα και λάστιχα για περίπου μία ώρα την Εθνική Οδό που συνδέει την Άμφισσα με τη Λαμία, ως ένδειξη πίεσης προς τις Αρχές για την άμεση σύλληψη του δράστη.

Εν τω μεταξύ, στην Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής παραμένει ένας 40χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, με την κατηγορία της απλής συνέργειας. Ο συλληφθείς φέρεται να είχε πάει στον καταυλισμό τη μοιραία ημέρα, μαζί με τον 34χρονο δράστη και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, να τράπηκε μαζί του σε φυγή.

Φέρεται να έχει δώσει πληροφορίες για το πού μπορεί να κρύβεται ο 34χρονος, τον οποίο συνεχίζει να αναζητά η Αστυνομία.

Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για το φόβο επεισοδίων.

Εν τω μεταξύ, δεκάδες Ρομά απ’ όλη τη χώρα έχουν συρρεύσει στην πόλη της Άμφισσας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους οικείους της 13χρονης.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά

«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ».

Παράλληλα με την καταδίκη της πράξης, η Ομοσπονδία των Ρομά εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη της για το περιστατικό και τα οδυνηρά αποτελέσματα που είχε, τονίζοντας πως «απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές». Δηλώνει δε, την «απόλυτη εμπιστοσύνη» της στη Δικαιοσύνη.