Η νέα οδική παρέμβαση στα Ν. Ρόδα του δήμου Αριστοτέλη πρόκειται σύντομα να εγκαινιαστεί από τη δημοτική αρχή. Είναι ένα έργο που αφορά το νέο οικισμό των Νέων Ρόδων, ο οποίος μέχρι σήμερα εξυπηρετούταν από χωματόδρομο.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, μιλώντας για τις παρεμβάσεις που γίνονται στα Ν. Ρόδα, έκανε λόγο για παραμελημένη παράλια ζώνη του δήμου, και έργα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια μόνο στα ορεινά χωριά.

Το έργο κόστισε περίπου 400 χιλ. ευρώ και καλύπτει το μισό οικισμό. Η περιοχή ονομάζεται Σαρακίνα. Όπως τόνισε η πρόεδρος του χωριού Σοφία Ισαακίδου, ο δρόμος είναι ένα έργο πνοής για τον οικισμό. «Η μορφολογία του εδάφους είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην περιοχή κάθε φορά που έβρεχε. Καταφέραμε και εντάξαμε το δρόμο στα αντιπλημμυρικά έργα, όπως παράλληλα κάναμε και μελέτη για την υδροδότηση της Σαρακίνας», εξήγησε η κ. Ισαακίδου.

Νέο Κοινοτικό Κατάστημα στα Ν. Ρόδα

Η χρηματοδότηση υπήρχε , ο σχεδιασμός επίσης, παρόλα αυτά το νέο κοινοτικό κατάστημα του χωριού ήταν εγκλωβισμένο εδώ και 2 δεκαετίες. Σήμερα είναι ένα ολοκληρωμένο έργο, που σύντομα θα εγκαινιαστεί.

«Επιτέλους και με παρέμβαση του ίδιου του δημάρχου θα είναι έτοιμο το κτίριο στα τέλη Ιουνίου. Έχει δύο μεγάλες αίθουσες και δύο γραφεία.  Εδώ θα στεγαστεί και ο Πολιτιστικός Σύλλογος», ανέφερε η πρόεδρος των Ν. Ρόδων κ. Ισαακίδου.

 

Το κόστος του έργου  ανέρχεται στις 170 χιλ. ευρώ και ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.