Τέσσερα παιδιά μαζί με τις οικογένειες τους από τη Ρωσία φιλοξενούνται στη Χαλκιδική και απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, ως έπαθλο στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά φέτος. Όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από κοινού με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα.

«Ο διαγωνισμός είχε τίτλο “Τι είναι για μένα Ελλάδα” και συμμετείχαν περισσότερα από 1000 άτομα. Οι νικητές ήταν παιδιά που ήρθαν με τις οικογένειές τους από τη Ρωσία την Κυριακή και θα παραμείνουν όλη την εβδομάδα» είπε ο κ.Τάσιος και πρόσθεσε: «Θα γνωρίσουν την προ του Άθω περιοχή, τον τόπο του Αριστοτέλη και θα επισκεφθούν το σπήλαιο των Πετραλώνων, αλλά θέλουμε επίσης να ξεκουραστούν και να χαρούν τη θάλασσα».

Κατά τον κ.Τάσιο, που υπενθύμισε ότι ο διαγωνισμός ξεκίνησε πέρυσι, έτος κατά το οποίο οι νικητές φιλοξενήθηκαν στην Κω, και αποτελεί στόχο να συνεχιστεί και του χρόνου, «τα παιδιά αυτά θα γίνουν οι πρεσβευτές μας στην ελληνορωσική φιλία».

«Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με την πρεσβεία στη Μόσχα» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, για να επισημάνει: «πρόσφατα είχαμε ένα press trip από το περιοδικό Cosmopolitan με 10 εκατομμύρια αναγνώστες στη Ρωσία και θέμα τον τουρισμό πολυτελείας και τον επόμενο μήνα αναμένεται να έχουμε ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα. Επίσης, από την περσινή προσπάθεια που κάναμε, για να ενώσουμε τη γαστρονομία, το Άγιο Όρος και τη Χαλκιδική με τη ρωσική γαστρονομία, θα έχουμε το προσεχές διάστημα δεκασέλιδο αφιέρωμα σε πολύ γνωστό περιοδικό και στον ηλεκτρονικό τύπο για το λάδι και την ελιά της Χαλκιδικής».

Ο 2ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής με τίτλο «Τι είναι για μένα η Ελλάδα», σε συνέχεια του περυσινού, διαγωνισμού που διοργανώθηκε από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ομίλου Μουζενίδη και της Ellinair.