Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη συζήτησε με την Ευρωβουλευτή Σ. Σακοράφα θέματα που σχετίζονται με την πολιτική επιλογή της παρούσας Δημοτικής Αρχής να στηρίξει πολιτικές αειφόρου ανάπτυξης, εξωστρέφειας και επένδυσης στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Η στόχευση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα για χρόνια σχεδιάζονταν και υλοποιούνταν στην περιοχή με συνέπεια τη συνεχή υποβάθμισή της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το οδικό δίκτυο και η τραγική εγκατάλειψή του, σε μία περιοχή που το μεγάλο της όπλο είναι ο τουρισμός.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη τόνισε ότι είναι πέρα από κάθε λογική στην πατρίδα του Αριστοτέλη Πύλη του Αγίου Όρους να χωράνε για κάποιους φαραωνικές «επενδύσεις» που στερούν κάθε προοπτική από τον τόπο καταστρέφοντάς τον. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν και οι παραβιάσεις της νομοθεσίας από την Eldorado και η ευρωπαϊκή διάστασή αυτών των παραβιάσεων.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη χαιρέτισε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού στην οποία συζητήθηκαν τα ζητήματα των παραβιάσεων μεταξύ της Σ. Σακοράφα και πολιτών, καθώς και το τι πρέπει να κάνει και τι κάνει η Ευρώπη για όλα αυτά.