Με την Ευρωπαία Επίτροπο κα. Corina Cretu, συναντήθηκε τριμελής αντιπροσωπεία στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα πλαίσια της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια της πολιτικής συνοχής, η κα Cretu συζήτησε με τον Χαλκιδικώτη κ. Ηλία Ιορδανίδη, τον κ. Αντώνη Κοσσυβάκη από την περιοχή της κοιλάδας του Αχελώου και τον κ. Σάββα Παρσέλια από την Σαμοθράκη.

Την συζήτηση μονοπώλησε η ανάγκη υποστήριξης της ελληνικής περιφέρειας ιδιαίτερα με έργα υποδομής, με την οικονομική ενίσχυση της γεωργίας και του αγροτοδιατροφικού κλάδου και τις επενδύσεις στον τουρισμό.
Η κα. Corina Cretu είναι η αρμόδια Επίτροπος για την ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική, δηλαδή τα ευρωπαϊκά ταμεία συνοχής, το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την Ελλάδα.

Μέσω των διαρθρωτικών ταμείων η ΕΕ χρηματοδοτεί όλες τις περιφέρειες και τους δήμους της πατρίδας μας. Βασικός της στόχος στο τέλος της τρέχουσας περιόδου αλλά ιδιαίτερα στην επόμενη μετά το 2020 είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η οικονομική ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο συνεργάτης της Επιτρόπου κ. Γιάννης Λατούδης, τον οποίο συνάντησε μετά από πρωτοβουλία του κ. Ιορδανίδη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Κουφίδης και η οικονομική επόπτρια κα. Χαλκιά, τον περασμένο Μάρτιο στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ιορδανίδης μας μετέφερε ότι «η κα Cretu έχει βοηθήσει ουσιαστικά την πατρίδα μας. Η συζήτηση ήταν σε πολύ θερμό κλίμα, είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε ότι δεν μπορεί να νοείται συνοχή στην Ευρώπη όταν η νεανική ανεργία στη Γερμανία είναι 6% και στην Ελλάδα 42%. Επιμείναμε επίσης ότι θα πρέπει να τονωθεί η πραγματική οικονομία στη χώρα μας, να ενισχυθεί η περιφέρεια και η ύπαιθρος με σύγχρονες και βιώσιμες υποδομές για την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό μας».

Πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων τα ευρωπαϊκά και επενδυτικά ταμεία συνεισφέρουν στο Επενδυτικό Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περισσότερο γνωστό ως «πακέτο Γιούνγκερ».